|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dovahkiin
Kapral
|
|
|
Oznaka PWK
Czołem Kolegom z Forum!
Czy byłby ktoś w stanie jednoznacznie określić, czy lakier na załączonej oznace PWK jest oryginalny? Budzi moje zastrzeżenia jego niechlujne rozłożenie, moim zdaniem nieprzystające do jakości podobnych, przedwojennych wyrobów.
Długość emblematu to 22mm.
Za wszelkie sugestie niezmiennie bardzo dziękuję.
Opis załącznika:
|
|
Opis załącznika:
|
|
Wto 05 Lis, 2024 18:18
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sówka
Chorąży
|
|
|
Są malowane lepiej lub gorzej,powinna mieć czarne wypełnienie pomiedzy literami PWK,awers wygląda dobrze .
A rewers ??
pzdr
Sławek
Sro 06 Lis, 2024 9:36
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dovahkiin
Kapral
|
|
|
Dziękuję za komentarz, to wiele tłumaczy.
Po zdjęciach nie widać czy wypełnienie jest obecne, też się nad tym zastanawiałem… Muszę w takim razie poprosić sprzedającego o lepsze zdjęcia.
Podsyłam rewers, moim zdaniem wygląda dobrze.
Opis załącznika:
|
|
Opis załącznika:
|
|
Sro 06 Lis, 2024 9:42
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sówka
Chorąży
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dovahkiin
Kapral
|
|
|
I tak sprzedający na ten moment nie raczył jakkolwiek odpowiedzieć na moją prośbę o lepsze zdjęcia
Co do oznak z linku opisane zostały jako repliki. Niemniej jednak dziękuję za pomoc, może ktoś jeszcze coś wniesie do tematu.
Sro 06 Lis, 2024 21:33
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sówka
Chorąży
|
|
|
Dovahkiin napisał: | I tak sprzedający na ten moment nie raczył jakkolwiek odpowiedzieć na moją prośbę o lepsze zdjęcia
Co do oznak z linku opisane zostały jako repliki. Niemniej jednak dziękuję za pomoc, może ktoś jeszcze coś wniesie do tematu. |
Link dotyczył raczej kontekstu historycznego odznaki,sporo zdjęć oryginałów jest w sieci
pzdr
Czw 14 Lis, 2024 15:33
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki w tym forum Możesz ściągać pliki w tym forum
|
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
|
|