|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
erkael56
Major
|
|
|
Chemtrails?
Czy to chemtrails?
W dniu 29.V.2017 roku miałem bardzo dziwną przygodę i zaobserwowałem coś, czego nie byłem w stanie wytłumaczyć. Otóż koło wpół do dziewiątej rano wracałem z zakupów i jak zwykle spozierałem na niebo, na którym widać było smugi kondensacyjne przelatujących samolotów. Niby nic ciekawego, a jednak...
Jeden z nich lecący z NE na SW zostawiał wyraźnie dwie smugi, z których jedna rozdzielała się na fragmenty o mniej-więcej takich sekwencjach: -^- - =- ^ ^ -- =^ ^=^- ^^- itd. Miałem wrażenie, że prawy silnik tego samolotu pracował z przerwami. Co ciekawe, w ciągu minuty, może dwóch fragmenty te rozpływały się w chmury Cirrus, co wyglądało mniej więcej tak: ^=^-^-=^^-//////////, tak że kiedy przyszedłem do domu i złapałem za aparat, to już ich nie było... Zrobiłem tylko zdjęcie tej drugiej smugi (która rozpływała się znacznie wolniej) na tle powstałego z tej pierwszej Cirrusa... Aha, żeby było śmieszniej, to nie mogłem ustalić, który samolot zostawił to dziwo-przedziwne cudo-cudowne. Ale teraz wiem, skąd poszła legenda o chemtrails!
Nawiasem mówiąc, po przejrzeniu moich zasobów stwierdziłem, że coś takiego udało mi się sfotografować dwukrotnie w 2008 roku. Na pierwszym zdjęciu widać podwójny ślad, na drugim znów kichał prawy silnik. Czyżby oba miały kluski w silniku… Nie słyszałem nic o jakiejkolwiek katastrofie lotniczej w tych dniach, a zatem to nie były awarie. Jakiś czynnik atmosferyczny? – ale jaki?
Może ktoś ma jakiś pomysł???
Opis załącznika:
Początkowa faza rozpadu smug... |
|
|
Opis załącznika:
Początkowa faza rozpadu jednej smugi... |
|
|
Opis załącznika:
Przekształcenie połowy smugi w chmurę - druga jest trwała i rozwiewa się powoli. |
|
|
Opis załącznika:
|
|
Opis załącznika:
|
|
Opis załącznika:
Samolot i normalne contrails... |
|
|
Czw 01 Cze, 2017 4:11
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Donwania
Szeregowiec
|
|
|
Niewiarygodne .... Zdjęcia sa niesamowite, nigdy czegoś takiego nie widzialem.
Ale co podobno charakterystyczne dla chemtrailsów to nienormalnie długi czas pozostawania ich na niebie.
A Ty mówisz, że nie zdążyłes ich sfotografować.
W sumie żadne badanie nie potwierdza, by w smugach znajdowały się jakiekolwiek substancje poza tymi, które są normalnymi produktami spalania paliwa lotniczego wiec czy ja wiem czy jest co się nad tym rozwodzić
_________________ Czy krem przeciwzmarszczkowy 50+ Richevon pomoże?
- poznaj moją opinię
Ostatnio zmieniony przez Donwania dnia Wto 29 Sie, 2017 7:30, w całości zmieniany 1 raz
Pią 28 Lip, 2017 11:51
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
erkael56
Major
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki w tym forum Możesz ściągać pliki w tym forum
|
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
|
|