|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dawid159
Administracja Маиор
|
|
|
Zdjęcia fortyfikacji, kapliczek itp. - Przeczytaj koniecznie
Witam
Mam prośbę do wszystkich osób, które przesyłają zdjęcia kapliczek, bunkrów itp. Otóż jeżeli to możliwe to proszę o przeskalowanie zdjęć do szerokości 900px przed wysłaniem i zmniejszenie rozmiaru tych zdjęć tak żeby zdjęcie zajmowało od 50-200KB a nie po 500-600 (w photoshopie np. jest funkcja "jakość obrazu", która pozwala na zmniejszenie rozmaru obrazka) Usprawni to wrzucanie zdjęć na strone
Pozdrawiam
Dawid
Ostatnio zmieniony przez Dawid159 dnia Nie 28 Sie, 2005 10:35, w całości zmieniany 1 raz
Nie 07 Sie, 2005 22:43
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid159
Administracja Маиор
|
|
|
Uwaga ważne
Za każde 100 zdjęć jakiś ciekawych obiektów związanych z naszą mapką (fortyfikacje, bunkry, zamki itp.) autor fotek otrzyma jeden numer OH gratis
Wymagania co do zdjęć są takie, że obiekty nie mogą się powtarzać, czyli np. zdjęcia twierdzy kłodzko, toruń, modlin już odpadają - po szczegółowe informacje odnośnie obiektów, których zdjęcia są już porobione proszę o kontakt. Zdjęcia też muszą być ciekawe, czyli, np. nie robimy 10 zdjęć jednego pomnika
------------------------------------------------
EDIT
Każde zdjęcie musi zawierać opis
-----------------------------------------------
To chyba na razie tyle. W przypadku pytań pisać
Pozdrawiam
Dawid
Nie 28 Sie, 2005 10:34
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
elpas
Moderator Major
|
|
|
A na jaki adrs te zdjęcia posyłać?
Nie 28 Sie, 2005 19:26
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid159
Administracja Маиор
|
|
|
elpas napisał: | A na jaki adrs te zdjęcia posyłać? |
Zdjęcia można wysyłać do mnie na maila, bądź jeżeli jest ich więcej to płytka i na adres domowy, który podam na priva, bądź przez e-mail wszystkim zainteresowanym
Pozdrawiam
Dawid
Nie 28 Sie, 2005 19:33
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid159
Administracja Маиор
|
|
|
Coś ostanio nie ma żadnych zgłoszeń odnośnie zdjęć Czyżby nikt nie chciał gazetki gratis
Pozdrawiam
Dawid
Pon 12 Gru, 2005 22:53
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
krecio
Moderator Commandant
|
|
|
Ode mnie to masz zagwarantowana nastepna porcje w maju _________________ pozdr.
krecio
Każdy chciałby znaleźć się w Niebie, tylko nikt nie chce być tam pierwszy
Zamki i pałace
Dolnego Śląska
Wto 13 Gru, 2005 20:23
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid159
Administracja Маиор
|
|
|
Informacja dla osób, których zdjęcia dostępne są w serwisie W panelu do opisywania zdjęć, macie od dzisiaj takie pole jak kolejność... pozwala ono ustalić w jakiej kolejności zdjęcia mają wyświetlać się na stronie. Zdjęcia są ukladane w kolejności rosnącej, czyli zdjęcie z numerem 0 pojawi sie przed zdjęciem z numerem 1 itd. 8)
Pozdrawiam
Dawid
Sob 25 Lut, 2006 14:36
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
KudłatyHD
Major
|
|
Powrót do góry |
|
|
szponiasty
Podpułkownik
|
|
|
Proszę z opisami
Sob 25 Lut, 2006 21:11
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid159
Administracja Маиор
|
|
|
Do mnie fotki bez opisów Po wrzuceniu zdjęć każdy dostaje możliwość ustawienia opisu samodzielnie
Sob 25 Lut, 2006 22:11
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
WERTTREW
Moderator Kapitan
|
|
|
Moje wysłałem kilka miesięcy temu. Ani widu, ani słychu. Więcej nie wyślę! _________________ Pozdrawiam WERTTREW
-------------------------------
Historia&Tajemnice W-wy: http://www.werttrew.fora.pl/
Pon 27 Lut, 2006 9:44
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid159
Administracja Маиор
|
|
|
WERTTREW nie martw się, ja te wszystkie zdjecia twoje mam i zostaną wstawione one na strone )) Teraz aktualnie dostałem dość dużą przesyłke z warmińsko-mazurskiego to jakoś niebawem fotki wrzuce Po prostu musisz zrozumieć, że takie wrzucanie zdjęć zajmuje troche czasu... a te twoje fotki, które nie są wrzucone to dokładnie 25 zdjęć, rozrzuconych na 5 czy 6 lokalizacji... także samo rozmieszczenie punktów na mapie zajełoby więcej czasu niż to wszystko warte... napisalem Ci kiedyś w mailu, że zdjęcia wrzuce w momencie gdy uzbiera mi się ich większa ilość dla danego regionu... Zauważ, że fotki z Wawy, które przesłałeś zostały wrzucone praktycznie od razu... także nie ma co się obrażać (bo tak odebrałem Twój ostatni post). Opisy do samolotów, też są wrzucane prawie na bierząco
Pozdrawiam
Dawid
Pon 27 Lut, 2006 15:40
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
WERTTREW
Moderator Kapitan
|
|
|
Dawid, wszystko rozumiem i jestem jak najdalej od obrażania się!
Chodzi tylko o to,że skoro Tobie szkoda czasu na moich "kilka zdjęć", to weź pod uwagę, że mnie też może być szkoda czasu na przygotowywanie materiałów po to, żeby strona IOH była fajniejsza! 8)
A nowe samoloty, tak jak obiecałem wysyłam do Ciebie za chwilę. _________________ Pozdrawiam WERTTREW
-------------------------------
Historia&Tajemnice W-wy: http://www.werttrew.fora.pl/
Pon 06 Mar, 2006 9:56
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
pedro
Szeregowiec
|
|
|
masz linka do naszej stronki moze jakies w fotki w dziale galeria cie zainteresuja pozdro
http://www.odkrywcy.net/
Wto 28 Mar, 2006 11:27
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
pedro
Szeregowiec
|
|
Powrót do góry |
|
|
ThaN
Feldwebel
|
|
|
ja mam kilka fotek z Oderstellung rejon Cigacic, ale opisu do nich nie porobie bo nie pamietam ktory obiekt jest na ktorej fotce _________________ W marszu nie ma czasu na pytania,
w tlumie nie ma miejsca na roznice.
Pią 02 Cze, 2006 13:04
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
saddam44
Major
Posty: 1700 Pochwał: 6 Skąd: Guantanamo Bay Archiwum: Langley, Virginia
|
|
|
Pomniki też się tu wliczają (radzieckie też) ? _________________ Tatarska jazda, półksiężyc i gwiazda.
Czw 06 Sie, 2009 13:20
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Krzysiu
Chorąży
|
|
|
W Galerii -> Zamki, twierdze, pałace -> Mokrzeszów zamek - to nie jest zamek, tylko neogotycki szpital z końca XIX w.
Szpital został budowany przez 3 lata od 1883 r. do 1886 r. przez Związek Maltański jako budynek szpitalny - sanatoryjny. Funkcję tę pełnił do 1926 roku, kiedy to został sprzedany. W okresie 1938-1945 wykorzystany jako tzw. Zuchtklöster. Prowadzi go Związek Dziewcząt Niemieckich - BDM. W ramach akcji Lebensborn kobiety "czystej krwi aryjskiej" rodziły "wzorcowe" aryjskie dzieci. Kobiety po urodzeniu dzieci opiekowały się nimi przez 3 do 6 miesięcy, po czym przekazywano je wybranym rodzinom w Rzeszy. Po wojnie pełnił rózne funkcje (raz byłem tam nawet na Sylwestrze), od połowy lat dziewięćdziesiątych ma właściciela, ale stoi niewykorzystany. _________________ www.altkreytzen.org.pl
Wto 17 Lis, 2009 15:58
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki w tym forum Możesz ściągać pliki w tym forum
|
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
|
|