Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kudi
Captain
|
|
|
Bursztynowa Komnata - nowy slad?
Ostatnio pojawiło się nowe doniesienie o prawdopodobnym miejscu ukrycia Bursztynowej Komnaty. Jak zwykle "wskaziciel" jest prawie pewny, że właśnie tam ukryto skarb. Gdzie jest to "tam"? Na zachodzie Rudaw Czeskich. Heinz-Peter Haustein z Deutschneudorf twierdzi, że jego znajomy przed śmiercią miał mu wyjawić miejsce jej ukrycia. Jakieś nieznane bliżej dokumenty mają zaś wskazywać, że w tej samej lokacji Niemcy ukryli jakiś niewielki depozyt złota. Grupa poszukiwaczy wykonała podobno badania geofizyczne z użyciem magnetometru, który wykazał istnienie jakichś metalowych przedmiotów w miejscu spodziewanej sztolni. Za kilka tygodni mają rozpocząć się poszukiwania. _________________ pozdr
robert_kudelski
...z nową stroną www.eksplorator.com,
używający sprzętu firmy PenElektonik
Ostatnio zmieniony przez kudi dnia Sro 27 Lut, 2008 16:23, w całości zmieniany 1 raz
Pon 25 Lut, 2008 11:28
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
PanzerII
Major
|
|
|
Oczywiscie ze maja szanse odnalezc jakis depozyt, tylko dlaczego od razu ma to byc Bursztynowa Komnata???!!! Przeciez wszyscy wiedza ze Komnata ukryta jest gdzies pod Gorowem... Hehehe...Zartuje!!! _________________ 21. Fusilier-Bataillon von Stutterheim
3. Ostpreußischen Landwehr Infanterie Regiments
Pon 25 Lut, 2008 12:15
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
F.C. von Waldow
Sous-lieutenant
|
|
Powrót do góry |
|
|
kudi
Captain
|
|
|
Dzięki za linki. Czy wiesz coś więcej o Christianie Hanischu? Może czytając niemiecką prasę znajdujesz jakieś ciekawe newsy na temat odkryć lub poszukiwań. Daj znać jak będzie coś ciekawego. Nasze media raczej pomijają tę tematykę _________________ pozdr
robert_kudelski
Wto 26 Lut, 2008 9:49
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
F.C. von Waldow
Sous-lieutenant
|
|
|
Hallo, te Imie mi nic nie muwi, ale jak bedzie cos nowego to dam znac, Dzisial przegladalem ale nic nowego niebylo. _________________ Pozdrawiam- Fabian Christoph Graf von Waldow
---------------------------------------------
Bez prawdy fałszu nie znać.
FCvonWaldow@aol.com
Wto 26 Lut, 2008 15:01
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
kudi
Captain
|
|
|
Podobno to jakiś poszukiwacz i gdzieś chyba widziałem jego nazwisko (o ile mi się nie wydaje). Ciekawa jest jednak sprawa tych dokumentów, które miał znaleźć po śmierci ojca. Pewnie jak zwykle zaginęły lub nie chce ich "na razie" ujawniać...
jest nowa informacja w tej sprawie na onecie:
http://wiadomosci.onet.pl/1699426,441,item.html
no i dla mnie wszystko jasne. Burmistrz miasteczka oznajmia, że właśnie tam ukryto BK, finansuje poszukiwania i... ma dzięki temu dość tanią reklamę ogólnoświatową _________________ pozdr
robert_kudelski
Wto 26 Lut, 2008 15:17
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
siwy
Major
|
|
Powrót do góry |
|
|
F.C. von Waldow
Sous-lieutenant
|
|
|
Sorry ale kto jest Peter Finn??bo Pan Google zaduzo ruznych znalazl. _________________ Pozdrawiam- Fabian Christoph Graf von Waldow
FCvonWaldow@aol.com
Wto 26 Lut, 2008 18:38
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
siwy
Major
|
|
|
F.C. von Waldow napisał: | Pan Google zaduzo ruznych znalazl. |
Za duży wybór to też nie dobrze
nie rozumiem tylko po co trudziłeś pana Google skoro w poście wyraźnie zaznaczyłem Washington Post. Jest dziennikarzem, a w roku 2001 zajmował się tematem, który dzisiaj powraca na łamy prasy.
Wto 26 Lut, 2008 19:34
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
F.C. von Waldow
Sous-lieutenant
|
|
|
siwy napisał: |
Za duży wybór to też nie dobrze
nie rozumiem tylko po co trudziłeś pana Google skoro w poście wyraźnie zaznaczyłem Washington Post. Jest dziennikarzem, a w roku 2001 zajmował się tematem, który dzisiaj powraca na łamy prasy. |
Nie, ja mialem namysli ze to moze taki jeden z Israel jest ktury w 2004? szukal tez jusz tego Zlota ale w Jeziorze, jednak mu sie nieudalo chociaz to 2 razy prubowal z cala ekipa, najpierw Ekipa byla z Israel a druga z Niemiec bo jusz mu sie Kasa konczyla chociaz mial duzo Sponsoruw z USA i Israel. A teraz ktos inny nato natrafil.
http://www.welt.de/print-welt/article499655/Das_letzte_Geheimnis_des_Toplitzsees.html
Jest to prawidlowo ze to Zloto zostanie w posiadlosci Niemiec _________________ Pozdrawiam- Fabian Christoph Graf von Waldow
FCvonWaldow@aol.com
Ostatnio zmieniony przez F.C. von Waldow dnia Wto 26 Lut, 2008 21:31, w całości zmieniany 1 raz
Wto 26 Lut, 2008 21:27
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
kudi
Captain
|
|
|
To był Yaron Svoray. Miałem okazję spotkać się z nim w Polsce.
Gdyby złoto zostało odnalezione to prawdopodobnie zgłoszą się po nie rodziny byłych więźniów i robotników przymusowych.
Waldow gdzie mieszkasz w Luxemburgu? Czasami odwiedzam tam rodzinę. _________________ pozdr
robert_kudelski
Ostatnio zmieniony przez kudi dnia Wto 26 Lut, 2008 21:33, w całości zmieniany 1 raz
Wto 26 Lut, 2008 21:31
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
F.C. von Waldow
Sous-lieutenant
|
|
|
kudi napisał: | To był Yaron Svoray. Miałem okazję spotkać się z nim w Polsce.
Gdyby złoto zostało odnalezione to prawdopodobnie zgłoszą się po nie rodziny byłych więźniów i robotników przymusowych |
Wow, a kiedy miales ta Okazje i gzie?? ja jeszcze niemialem takiej Okazji.
Ja mieszkam w Echternach. _________________ Pozdrawiam- Fabian Christoph Graf von Waldow
FCvonWaldow@aol.com
Wto 26 Lut, 2008 21:46
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
kudi
Captain
|
|
|
Svoray był w Polsce chyba 3 lata temu. Brał udział w poszukiwaniach prywatnego depozytu ukrytego w Łodzi.
Echternach? Mam rodzinę w Esch ale to chyba inna miejscowość? _________________ pozdr
robert_kudelski
Sro 27 Lut, 2008 9:46
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
kojakk
Chorąży
|
|
|
Właśnie podali w dzienniku TVN24, iż na terenie Niemiec, zostało odnalezione 2 tony złota i bursztynowa komnata
Znajdywało się to na głębokości 9 metrów pod ziemią - ale miejscowości nie podali.
Sro 27 Lut, 2008 9:49
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
kudi
Captain
|
|
Powrót do góry |
|
|
F.C. von Waldow
Sous-lieutenant
|
|
|
Te poszukiwanie bedzie jeszcze pare Dni trwac i wtedy bedziemy miec dopiero dyskusje.
@Kudi, Esch jest calkowicie w innym kierunku odemnie, Esch jest kolo Frankreich a Echternach na Niemcy i Belgien, ale moze bedziemy kiedys miec mozliwosc sie spotkac. _________________ Pozdrawiam- Fabian Christoph Graf von Waldow
FCvonWaldow@aol.com
Sro 27 Lut, 2008 10:15
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
kudi
Captain
|
|
|
Nie będzie o czym dyskutować. Nikt kto posiada interesujące dane na temat ukrytego depozytu nie rozpoczyna poszukiwań od zaproszenia mediów. To reklama miejscowości, o której do tej pory nikt nie słyszał. Nieśmiertelny scenariusz promocji wciąż jest skuteczny _________________ pozdr
robert_kudelski
Sro 27 Lut, 2008 10:51
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
PanzerII
Major
|
|
Powrót do góry |
|
|
Grendel
Pułkownik
|
|
|
Cóż - jak można się było domyślać od początku (Kudi nie miał złudzeń ;o) ), poszukiwania przerwano.
Można o tym przeczytać we wczorajszych wiadomościach CNN'u - Klik!
Pozdrowienia
Grendel
Pią 29 Lut, 2008 16:28
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
F.C. von Waldow
Sous-lieutenant
|
|
|
Grendel napisał: | Cóż - jak można się było domyślać od początku (Kudi nie miał złudzeń ;o) ), poszukiwania przerwano.
Można o tym przeczytać we wczorajszych wiadomościach CNN'u - Klik!
Pozdrowienia
Grendel |
Tak Grendel, twoje wiadomosci sie zgadzajom tak jak to Kudi przepowiedzial.
Przez nastepne 14 Dni niebedzie zadnych poszukiwan.
Szkoda, nieoczekiwalem sie tego.
http://news.abacho.de/vermischtes/artikel_anzeigen/index.html?news_id=45688 _________________ Pozdrawiam- Fabian Christoph Graf von Waldow
FCvonWaldow@aol.com
Pią 29 Lut, 2008 18:30
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
kojakk
Chorąży
|
|
Powrót do góry |
|
|
dawide
Porucznik
|
|
|
A ja miałem nadzieję że odnajdą wreszcie tą komnatę
Może tak nagłośnić że w górach sowich odkryli jakąś sztolnie i tam na pewno znajduje sie skarb
To by było dobre dla naszej turystyki _________________ MASZERUJ
ALBO
ZDYCHAJ
Nie 02 Mar, 2008 0:23
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
wars98
Kapitan marynarki