|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mannet
Chorąży
|
|
|
dezerterzy z Wehrmachtu w podziemiu antykomunistycznym
Jak wielu dezerterów z Wehrmachtu albo żołnieży WH, którzy nie wycofali się z Polski walczyło przeciwko komunistom/ działało na terenach Polski? znam historię "Otto" oraz przypadek (akurat z Litwy) gdy w oddziale Leśnych Braci było kilkudziesięciu weteranów Wehrmachtu/ SS
Pią 02 Paź, 2020 18:11
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
red25
Lieutenant Colonel
|
|
|
Re: dezerterzy z Wehrmachtu w podziemiu antykomunistycznym
Mannet napisał: | Jak wielu dezerterów z Wehrmachtu albo żołnieży WH, którzy nie wycofali się z Polski walczyło przeciwko komunistom/ działało na terenach Polski? znam historię "Otto" oraz przypadek (akurat z Litwy) gdy w oddziale Leśnych Braci było kilkudziesięciu weteranów Wehrmachtu/ SS |
Werwolf to teraz Żołnierze Wyklęci? Antykomunistyczni bojownicy? _________________ Żeromski, Daszyński, Pużak, Ciołkosz, Gustaw Herling-Grudziński byli socjalistami... ich też nazwiecie lewakami?
http://www.youtube.com/watch?v=6KZKyUQblWU
Pią 02 Paź, 2020 19:17
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Mannet
Chorąży
|
|
|
Bardziej chodziło mi o tych, którzy byli w oddziałach polskich (o ile byli, znam tylko przykład z Litwy)
Sob 03 Paź, 2020 12:26
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
marlog
Podporucznik
|
|
|
Cytat: | Bardziej chodziło mi o tych, którzy byli w oddziałach polskich (o ile byli, znam tylko przykład z Litwy) |
Oddział polski, nie bardzo wiem co masz na myśli? Czy chodzi o jakąś "bandę" polskojęzyczną, czy jakąś grupę wojskową podległą jakiejś władzy.
Litwa to nie jest Polska, czyli działający na terenie innego państwa. _________________ Lecz nade wszystko – słowom naszym,
Zmienionym chytrze przez krętaczy,
Jedyność przywróć i prawdziwość:
Niech prawo zawsze prawo znaczy,
A sprawiedliwość - sprawiedliwość.
J.Tuwim
Sro 18 Lis, 2020 10:13
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki w tym forum Możesz ściągać pliki w tym forum
|
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
|
|