|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
alexpljarek
Szeregowiec

|
|
|
Podziemia Jeleniej Góry i okolic.
Witam,mieszkam w Jeleniej górze od urodzenia,44 lata,od młodości interesował mnie temat ,podziemi,schronów i ukrytych obiektów wojskowych z II wojny światowej które znajdują się w Jeleniej Górze i w okolicach naszego miasta,a o których bardzo dużo opowiedział mi mój wujek,który przybył na te tereny w maju 1945 i do zakończenia wojny ukrywał się na tych terenach,a następnie mieszkał w Jeleniej Górze aż do śmierci w 2001 r.Właśnie od nie go mam kilka ciekawych informacji ,których nigdy nie sprawdzałem ,bo zawsze nie było z kim lub brakowało czasu oraz były inne obowiązki,nauka,praca,wychowanie dzieci,itp,lecz przyszedł czas że dzieci dorosły ,ustabilizowało się życie rodzinne,praca,teraz jest więcej czasu na zainteresowania,hobby,oraz na sprawdzenie opowieści mojego wujka,ale wolał bym nawiązać znajomość z osobami które są już w temacie i były już pod miastem i w różnych tajemniczych miejscach w mieście i okolicach ,jestem też w posiadaniu różnych,map,dokumentów,zdjęć związanych z w/w tematem,więc czekam na wiadomości od zainteresowanych osób,z którymi wymienię się informacjami,sugestiami,itp,oraz chętnie wybiorę się na wspólny rekonesans,pod nasze miasto,pozdrawiam wszystkich.Jarek.
Sro 22 Maj, 2019 23:19
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
tonieja
Porucznik

|
|
|
Kiedyś, chyba w chyba 98 lub 99 roku był zorganizowany chyba m. innymi przez św. pamięci Czesława Bojko zlot w Wojanowie Bobrowie. Jednym z punktów było zwiedzanie podziemi pod wzgórzem Kościuszki w Jeleniej, to była okazja tam połazić. Nie wiem, co teraz z tym obiektem się dzieje, czy zrobiono z tego jakąś trasę turystyczną?
Sob 25 Maj, 2019 8:43
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
viking200
Szeregowiec

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki w tym forum Możesz ściągać pliki w tym forum
|
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
|
 |