|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tom1976
Plutonowy
|
|
|
Model PZL P.11 -opinie, pochodzenie ...
Witam kolegow,wpadl mi w rece model PZL11- mam pytanie czy ktos juz taki widzial ,moze zna pochodzenie .Samolot zostal zakupiony w RFN w latach siedemdziesiatych gdzie zostal wywieziony do Skandynawii podobno . Nic na necie nie moge znalesc. Mam jeszcze opinie z muzeum lotnictwa w Krakowie ze jest to najprawdopodoniej model przedwojenny. Waga kolo 1.2 kg dlugosc 192mm rospietosc skrzydel 260mm. Co myslicie
Opis załącznika:
|
|
Opis załącznika:
|
|
Opis załącznika:
|
|
Ostatnio zmieniony przez tom1976 dnia Czw 02 Lis, 2017 17:06, w całości zmieniany 2 razy
Czw 02 Lis, 2017 16:43
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
janpola
Szeregowiec
|
|
|
Wooow ale cacko pierwszy raz widzę, ale piękny okaz .. Pilnuj jak oka w głowie !
Czw 02 Lis, 2017 16:58
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
panc
Moderator Podpułkownik
Posty: 3184 Pochwał: 30 Skąd: W-wa ,Pl. Na Rozdrożu 2 m. 183 Archiwum: Grzegorz Gąsienica-Poszepszyński
|
|
|
Najprawdopodobniej jest to model wykonany przez mechaników eskadry dla odchodzącego do innej lub po prostu b. lubianego pilota . Co ciekawe ta tradycja przetrwała do czasów PRL - posiadam model czołgU (Π x drzwi T -72) z lat siedemdziesiątych ,wystrugany bardzo podobnie z materiałów strategicznych aczkolwiek o mniejszej masie i gabarytach
pozdr
_________________ Ministry, Animosity :
https://www.youtube.com/watch?v=L2ayask8pck&list=RDL2ayask8pck
Svoboda je prevara, zakufana prevara
Pią 03 Lis, 2017 6:37
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
tom1976
Plutonowy
|
|
|
Ciekawe nie slyszalem o takiej tradycji to juz jakis pomysl na ten samolot.Dzieki bardzo pozdr
Pią 03 Lis, 2017 6:48
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
panc
Moderator Podpułkownik
Posty: 3184 Pochwał: 30 Skąd: W-wa ,Pl. Na Rozdrożu 2 m. 183 Archiwum: Grzegorz Gąsienica-Poszepszyński
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki w tym forum Możesz ściągać pliki w tym forum
|
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
|
|