Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jankes81
Szeregowiec

|
|
|
totenkopfring der ss
witam wszystkich forumowiczów, moje trafienie roku wyszło w Szczecin-Podjuchy "totenkopfring der ss" należał do pana Volkmara zastanawiam się czy posiada ktoś listę oficerów ss którym został totenkopfring nadany, starałem się odnaleźć zdjęcie pana Volkmara ale bez skutku, będę wdzięczny za wszelką pomoc pozdrawiam
Opis załącznika:
|
 |
Opis załącznika:
|
 |
Opis załącznika:
|
 |
Opis załącznika:
|
 |
Opis załącznika:
|
 |
Opis załącznika:
|
 |
Opis załącznika:
|
 |
Opis załącznika:
|
 |
Opis załącznika:
|
 |
Opis załącznika:
|
 |
Czw 06 Sie, 2015 21:55
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
JUMNJI
Użytkownik zbanowany

|
|
|
Re: totenkopfring der ss
jankes81 napisał: | witam wszystkich forumowiczów, moje trafienie roku wyszło w Szczecin-Podjuchy "totenkopfring der ss" należał do pana Volkmara zastanawiam się czy posiada ktoś listę oficerów ss którym został totenkopfring nadany, starałem się odnaleźć zdjęcie pana Volkmara ale bez skutku, będę wdzięczny za wszelką pomoc pozdrawiam | Chyba se żarty robisz
Czw 06 Sie, 2015 22:30
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jankes81
Szeregowiec

|
|
|
przepraszam a ten żart to do czego ma się tyczyć ?
Czw 06 Sie, 2015 22:32
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
e-maus
Moderator Generał brygady

|
|
Powrót do góry |
|
 |
jankes81
Szeregowiec

|
|
|
nie skorzystałem z forum żeby kogokolwiek pzekonywać że to oryginał bo może kiedyś ktoś w puszczy zakopał kopie haha, proszę tylko o pomoc w odnalezieniu listy
Czw 06 Sie, 2015 22:46
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
e-maus

|
|
Powrót do góry |
|
 |
jankes81
Szeregowiec

|
|
|
gdybym nie widział jak wychodzi z pod ziemi to bym sam nie uwierzył, dzięki za te fotki
Opis załącznika:
|
 |
Czw 06 Sie, 2015 23:11
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
e-maus

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Martinezzg
Oberfeldwebel

|
|
|
hehehehehheh
Dobra akcja
Pozdr.
Marcin.
Ps. no comment.
Pią 07 Sie, 2015 0:04
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
JUMNJI
Użytkownik zbanowany

|
|
Powrót do góry |
|
 |
JUMNJI
Użytkownik zbanowany

|
|
|
jankes81 napisał: | gdybym nie widział jak wychodzi z pod ziemi to bym sam nie uwierzył, dzięki za te fotki | To jak? sam wylazł ooo tak sobie grzeczny sygnet
Pią 07 Sie, 2015 1:10
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jankes81
Szeregowiec

|
|
|
dziwna sytuacja okazało się ze to kopia:( jaka jest szansa że w miejscu poszukiwań znajdzie się sygnet "kopie" po innym poszukiwaczu? bo innego wytłumaczenia nie widzę. Jestem mega zaskoczony! dziękuje za szybkie sprostowanie tematu
Pią 07 Sie, 2015 2:05
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
boskitomasz
Kapitan

|
|
|
sygnet
Ludzie teraz zakopują kopie czego się tylko da.Początek to były nieśmiertelniki,potem klamry a teraz jak widzę po woli wchodzą w pierwszą ligę.Bo zawsze się mówiło że jak coś sam znajdziesz to bankowo oryginał.Czasy się zmieniają.Mam 40 klamer których jestem pewien ale moje nieśmiertelniki to już zupełnie inny temat i aż sam się boję wstawiać nie które do identyfikacji Nasz forumowy specjalista utrudnia tylko sprawę swoją ,,pomocą,,.Czasami sobie myślę że tacy ludzie robią to specjalnie aby uwiarygodnić robione przez siebie kopie.Pozdrawiam T.
Pią 07 Sie, 2015 5:05
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
e-maus

|
|
|
Re: sygnet
boskitomasz napisał: | Ludzie teraz zakopują kopie czego się tylko da.Początek to były nieśmiertelniki,potem klamry a teraz jak widzę po woli wchodzą w pierwszą ligę.Bo zawsze się mówiło że jak coś sam znajdziesz to bankowo oryginał.Czasy się zmieniają.Mam 40 klamer których jestem pewien ale moje nieśmiertelniki to już zupełnie inny temat i aż sam się boję wstawiać nie które do identyfikacji Nasz forumowy specjalista utrudnia tylko sprawę swoją ,,pomocą,,.Czasami sobie myślę że tacy ludzie robią to specjalnie aby uwiarygodnić robione przez siebie kopie.Pozdrawiam T. |
Pomijając już ten dyskutowany egzemplarz który na pierwszy rzut oka zdradza swoje pochodzenie Honor Ring to nagroda spersonalizowana . Z nim sprawa nie jest tak prosta jak z cytowanymi klamrami czy nieśmiertelnikami , nie mogą pojawić sie nie setki , ale nawet 2 takie same egzemplarze.
Bardziej prawdopodobne że to udany żart kolegów z którymi @jankes81 wspólnie kopie lub "konkurencji" której wchodzi w drogę.
_________________ pzdr. Jacek
http://www.youtube.com/watch?v=O8AWdOhA6Cs
Pią 07 Sie, 2015 10:05
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
JUMNJI
Użytkownik zbanowany

|
|
|
Re: sygnet
e-maus napisał: | boskitomasz napisał: | Ludzie teraz zakopują kopie czego się tylko da.Początek to były nieśmiertelniki,potem klamry a teraz jak widzę po woli wchodzą w pierwszą ligę.Bo zawsze się mówiło że jak coś sam znajdziesz to bankowo oryginał.Czasy się zmieniają.Mam 40 klamer których jestem pewien ale moje nieśmiertelniki to już zupełnie inny temat i aż sam się boję wstawiać nie które do identyfikacji Nasz forumowy specjalista utrudnia tylko sprawę swoją ,,pomocą,,.Czasami sobie myślę że tacy ludzie robią to specjalnie aby uwiarygodnić robione przez siebie kopie.Pozdrawiam T. |
Pomijając już ten dyskutowany egzemplarz który na pierwszy rzut oka zdradza swoje pochodzenie Honor Ring to nagroda spersonalizowana . Z nim sprawa nie jest tak prosta jak z cytowanymi klamrami czy nieśmiertelnikami , nie mogą pojawić sie nie setki , ale nawet 2 takie same egzemplarze.
Bardziej prawdopodobne że to udany żart kolegów z którymi @jankes81 wspólnie kopie lub "konkurencji" której wchodzi w drogę. | Dokładnie tak, nic dodać nic ująć
Pią 07 Sie, 2015 17:45
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GÜNTHER
Szeregowiec

|
|
|
WITAM WSZYSTKICH!
Mam podobną sytuację co jankes81. Mój kolega około 25 lat temu na obozie harcerskim poszedł do lasu,żeby wykopać dołek na swoją kupę i późnej ją zamaskować. Podczas kopania znalazł TOTENKOPFRING. Kolega próbujący maskować kupę obok wykopał klamrę. 2 lata temu dostałem ten TOTENKOPFRING od kolegi w prezencie.Z tego co na chwilę obecną ustaliłem jest to niestety fals.Znalazłem jeszcze 2 identyczne w internecie.1 jest falsem jak stwierdzili fachowcy z www.wehrmacht-awards.com. 2 nie wiem.
poPOZDRO!!!
Sob 03 Paź, 2015 12:04
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Undergrounder
Oberleutnant

|
|
|
Swego czasu, jakieś 20 latek wstecz, wraz ze starą ekipą, nawieźliśmy sporo ładnych kopii niemieckich odznak, klamer, odznaczeń, itp. część poszła w obieg momentalnie, bo ceny były niskie. Nie wciskaliśmy ich jako oryginały, a pomimo informacji, że to kopie naród kupował na potęgę. Większość kupujących twierdziła że to "piękny oryginał".
Resztkę, która pozostała "posialiśmy" w miejscach gdzie sami "zbieraliśmy grzyby", od Bałtyku po Tatry.
Sro 14 Paź, 2015 12:58
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Strugu
Porucznik

Posty: 651 Pochwał: 3 Skąd: Przemyśl Archiwum: Rozkradli Niemcy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
perperuna75
Porucznik

|
|
|
Undergrounder napisał: | Swego czasu, jakieś 20 latek wstecz, wraz ze starą ekipą, nawieźliśmy sporo ładnych kopii niemieckich odznak, klamer, odznaczeń, itp. część poszła w obieg momentalnie, bo ceny były niskie. Nie wciskaliśmy ich jako oryginały, a pomimo informacji, że to kopie naród kupował na potęgę. Większość kupujących twierdziła że to "piękny oryginał".
Resztkę, która pozostała "posialiśmy" w miejscach gdzie sami "zbieraliśmy grzyby", od Bałtyku po Tatry. |
A ile było tych resztek? Tzn. że wyrzuciliście / zakopaliście co zostało W jakim celu? Podobno takie rzeczy zdarzają się obecnie, ale 20 lat temu...
Pią 16 Paź, 2015 10:51
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kelseyradley
Private

|
|
|
Dziwnym zbiegiem okoliczności okazało się, że to kopia: (Jaka jest szansa, że w miejscu poszukiwań znajdzie się „skopiowany” przez innego poszukiwacza sygnet? Bo innego wytłumaczenia nie przychodzi mi do głowy. Jestem w szoku! Doceniam szybką zmianę tematu.
Bitlife
Wto 05 Wrz, 2023 5:17
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|