|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
white88
Младший сержант
|
|
|
Garetta AT PRO
Parę lat temu kupiłem wykrywacz których na allegro jest pełno(300 zł), oczywiście nie da się na nim szukać. Wykrywacz poszedł w kąt i tak po paru latach kupiłem AT PRO. Po przeczytaniu instrukcji i informacji na forach udałem się wczoraj w plener. Znalazłem parę monet i łusek. Śmieci też trochę nakopałemChodziłem na ustawieniach PRO ZERO i dyskr. do 35. Mam pytanie do osób, które są bardziej obcykane z tym wykrywaczem. Mianowicie czemu przy tych ustawieniach zerdzewiały zawias (żelazo) pokazuje w ID koło 90? Głos jest wysoki. Czasami gdy coś było w ziemi ID skakało 80-60- 30 -04 i tak na przemian Także mam pytanie jak poruszać się w bardziej zaśmieconym terenie. Jak tym wykrywaczem próbować eliminować śmieci i nie przegapić czegoś dobrego obok śmiecia.
Pon 31 Mar, 2014 7:07
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
om79
Hauptmann
|
|
|
nie wiem jak jest w at pro ale w zasadzie każdy wykrywacz przekłamuje większe żelazo na kolor... musisz się osłuchać ze sprzętem, wychodzić wiele godzin i będziesz już wiedział co i jak
ze skaczącym sygnałem to prawdopodobnie przedmiot na granicy zasięgu....musisz zebrać trochę ziemi i próbować dalej
jeśli nie chcesz przegapić czegoś dobrego obok śmiecia to proponuję zmienić piszczałkę na xp gmp
pozdrawiam
Pon 31 Mar, 2014 10:34
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
white88
Младший сержант
|
|
|
Dzięki za info i czekam jeszcze na rady od posiadaczy at pro
Pon 31 Mar, 2014 16:17
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
fajfer185
Chorąży
|
|
|
witam ja w pro zero chodzę i powoli musisz się nim poruszać żeby wyczuwać dźwięki bo jak szybko to się będą mieszać i nic się dobrego nie wykopie
Sob 10 Sty, 2015 19:09
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
daro
Major
|
|
Powrót do góry |
|
|
DEEP DIGGER
Porucznik
|
|
|
Jest to normalna reakcja detektora. Układ dyskryminacji jest przekłamywany przez zardzewiałe przedmioty. Mamy do czynienia z takimi sytuacjami jak:
- dość duży kawał stali będzie sygnalizowany jako kolor, z tym że sygnał jest jednorodny tzn nie będzie tańcował po całej skali wykrywacza. Wysokie wskazanie wykrywacza jest normalne.
-skupisko bardzo mocno zardzewiałych elementów stalowych będzie wskazywane jako ,,lambada,, na wyświetlaczu, oraz usłyszysz wszystkie możliwe tony na swoim sprzęcie.
Zwróć uwagę jeszcze raz na instrukcję obsługi. Jest sa tam fajnie opisane tryby pracy STD i PRO. Chodzi o tą stronę z przebiegami, prostokątnym i trójkątnym. Tryb STD działa jak ACE 250,350 (przebieg prostokątny), natomiast PRO umożliwia poruszanie się w zaśmieconym terenie ze względu na inny charakter pracy wykrywacza (przebieg trójkątny).
W praktyce pozwoli to odróżnić kilka przedmiotów leżących blisko siebie wykonanych z różnych metali. Jeden warunek ta taki, żeby wolno machać cewką nad takim skupiskiem metali.
Pozdrawiam
Pon 12 Sty, 2015 11:12
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
fajfer185
Chorąży
|
|
|
witam mam ten wykrywacz i chodzę w pro zero . musisz nauczyć się słuchać dźwięków . Ja chodzę w słuchawkach żeby dokładnie słyszeć . zawsze jak masz mocny głos i skale 90 to prawdopodobnie jest aluminiowy przedmiot i pewnie. od 50 srebro ale to musisz miedz czysty dźwięk jest bardzo wyróżniający od innych. trzeba słuchać wykrywacza Patrzeć na jakim dźwięku u się znajduje
Pon 18 Sty, 2016 12:19
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki w tym forum Możesz ściągać pliki w tym forum
|
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
|
|