|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
krakus57
Użytkownik zbanowany
|
|
Powrót do góry |
|
|
ArturJr
Major
|
|
|
Powołując się na swoją amatorską znajomość niemieckiego i zdobyte w trakcie nauki podstawy z dziedziny biologii postaram się pomóc w tym mało historycznym problemie. W formie podstawowej słówko 'Erbsen' oznacza groch, tj. rodzaj roślin z rodziny bobowatych. W tym rodzaju zawierają się zaś poszczególne gatunki, z których najpopularniejszym jest groch zwyczajny (niem. Erbse).
Nie 13 Paź, 2013 13:43
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Groteska
Kapitan
|
|
|
Witam.
ArturJr napisał: | Powołując się na swoją amatorską znajomość niemieckiego i zdobyte w trakcie nauki podstawy z dziedziny biologii postaram się pomóc w tym mało historycznym problemie. W formie podstawowej słówko 'Erbsen' oznacza groch, tj. rodzaj roślin z rodziny bobowatych. W tym rodzaju zawierają się zaś poszczególne gatunki, z których najpopularniejszym jest groch zwyczajny (niem. Erbse). |
Coś mi się wydaje że nie o takiego groszka tu chodziło. Mogę się mylić...nawet zdarza się mi to czasem , ale wątpię. Proszę spojrzeć do najnowszej dyskusji wniosek o zmianę rgulaminu
Pozdrawiam.
Bezmyślna kalka otumaniającej Wikipedii. _________________ Ciało Pinokia leżało na ziemi, a nad nim w złowieszczym kluczu krążyły dzięcioły.
"Pokój! Pokój między narodami!! Pokój wszystkim ludziom dobrej woli!!!" wrzeszczał - ze swego bunkra - Adolf Hitler pod koniec kwietnia 1945 roku...
Pon 14 Paź, 2013 12:48
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Eminna92
Szeregowiec
|
|
|
Nie ma chyba nic bardziej irytującego jak zamieszczanie informacji z wikipedii.. Czasem brak mi na to już słów.
Ostatnio zmieniony przez Eminna92 dnia Wto 22 Mar, 2016 10:45, w całości zmieniany 2 razy
Czw 27 Lut, 2014 15:34
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
ArturJr
Major
|
|
|
Wszystko zależy od podejścia Dla mnie (i raczej większości osób) większe znaczenie ma prawdziwość i szczegółowość informacji niż ich "pochodzenie". W końcu nie ocenia się książki po okładce, a nawet w najgorszych miejscach można znaleźć perełki
Czw 27 Lut, 2014 18:41
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym forum Nie możesz ściągać plików w tym forum
|
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
|
|