|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Joanna
Szeregowiec
|
|
|
Praca licencjacka-PROSZE O POMOC- wieś Ciemiętniki
Witam wszystkich
Jestem studentka UŁ i pisze prace licencjacka o wsi Ciemiętniki, gmina Kluczewsko, powiat Włoszczowski. Widze po forach iz wszyscy tu obecni maja dosc spora wiedze na temat historii wiec zwracam sie z prosba aby ktos kto zna historie Ciemiętnik napisal mi trosze o niej , podal żródla do ktorych mogla bym zasiegnac piszac prace. Prosze o pomoc
Asia
Pon 24 Lis, 2008 7:21
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
seth
Użytkownik zbanowany
|
|
|
Droga Koleżanko , cóż takiego zdarzyło się w tej wiosce że na forum historycznym szukasz pomocy ?? Czy jest to miejscowość pod którą był jakaś bitwa ??? Czy nadano tam jakieś szczególne prawa , niespotykane w innych rejonach Polski ???
Pon 24 Lis, 2008 19:38
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Joanna
Szeregowiec
|
|
|
:)
Hmmmm nie mam pojęcia czy tam się coś zdarzyło czy też nie dlatego proszę o pomoc. Moja praca licencjacka polega na opracowaniu terenów jeszcze przez nikogo nieopracowanych dlatego tez taka mala wieś jak Ciemiętniki w ktorej wychowala sie moja babcia, mama i cala rodzina, wieś przez nikogo jeszcze nieopracowana pod względem kartograficznym, społeczno-demograficzym i wogole pod kazdym wzgledem nieopracowana Jesli ktokolwiek wie cos na temat nieciekawej wsi to prosze niech napisze. Nie koniecznie o jakis wielkich wydarzeniach. Moze byc nawet zwykla historia typu: " Józef drwal w 1874 r założył tartak... " hehehe
Czekam na podpowiedzi
Pon 24 Lis, 2008 19:50
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
redbaron
Moderator Kapitan
|
|
|
Jeżeli chodzi o opracowanie kartograficzne, to odwiedź urząd gminy, do której należy wieś. Mają wszystkie działki na mapkach.
Zorientuj się, gdzie jest archiwum państwowe, do którego trafiają materiały i pojedź tam albo zobacz w bazie sezam
Pon 24 Lis, 2008 20:13
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
IjonTihy
Komandor porucznik
|
|
|
Ja bym jeszcze polecił odwiedzić Urząd Gminy. Bo na samej ich stronie www znalazłem ciekawe informacje. (Mr. Google się kłania wyjątkowo) _________________ Armia to przede wszystkim porządek i ład. Tym dziwniejsze jest, że prawdziwa wojna pod względem porządku i ładu przypomina ogarnięty pożarem burdel.
Pon 24 Lis, 2008 21:31
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Joanna
Szeregowiec
|
|
|
dziękuje
Dziekuję wszystkim ale ja byłam już w Urzędzie i w Kieleckim archiwum państwowym a takze na stronach google, gminnych i niezawiele jest wiadomosci, a o historii to juz wogole prawie nie ma. Hmmm ale dziekuje za pomoc
Buziaki
Wto 25 Lis, 2008 6:25
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Anonymous
Gość
|
|
|
Re: :)
Joanna napisał: | Hmmmm nie mam pojęcia czy tam się coś zdarzyło czy też nie dlatego proszę o pomoc. Moja praca licencjacka polega na opracowaniu terenów jeszcze przez nikogo nieopracowanych dlatego tez taka mala wieś jak Ciemiętniki w ktorej wychowala sie moja babcia, mama i cala rodzina, wieś przez nikogo jeszcze nieopracowana pod względem kartograficznym, społeczno-demograficzym i wogole pod kazdym wzgledem nieopracowana Jesli ktokolwiek wie cos na temat nieciekawej wsi to prosze niech napisze. Nie koniecznie o jakis wielkich wydarzeniach. Moze byc nawet zwykla historia typu: " Józef drwal w 1874 r założył tartak... " hehehe
Czekam na podpowiedzi |
Pani Joanno, ja również szukam informacji o Ciemiętnikach, a dokładnie o rodzinie, która tam mieszkała na początku XIX w. (nazwisko Gross). Może posiada Pani jakieś informacje? Również o tzw. Dworze Ciemięckim.
Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka
Nie 25 Lip, 2021 15:36
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki w tym forum Możesz ściągać pliki w tym forum
|
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
|
|