Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tomek0803
Moderator Major
|
|
|
Muzeum Audi. Wieczorem postaram się wrzucić więcej zdjęć. Pozdrawiam!
Sob 04 Sie, 2012 10:32
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
tomek0803
Moderator Major
|
|
|
Cześć! Obiecane zdjęcia..
Nie 23 Wrz, 2012 17:38
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
tomek0803
Moderator Major
|
|
|
cd.
Pozdrawiam!
Czw 27 Wrz, 2012 21:39
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
wojo
Podporucznik
|
|
|
Prototyp polskiego samochodu SMYK . Zwraca uwagę oryginalną bryłą nadwozia i nietypowymi rozwiązaniami technicznymi. Do auta wsiada się przez uchylne drzwi stanowiące jednocześnie przednią ścianę nadwozia. Razem z drzwiami odchyla się kolumna kierownicy. Do napędu Smyka zastosowano silnik o pojemności skokowej 350 cm3 pochodzący od motocykla Junak. Przeniesienie napędu odbywało się za pośrednictwem przekładni 4-biegowej bez biegu wstecznego. Do zmiany kierunku jazdy służyła skrzynka redukcyjna z przekładnią zwrotną. To nietypowe rozwiązanie powodowało, że kierowca miał do dyspozycji cztery biegi do przodu lub (po przełączeniu dźwignią przekładni zwrotnej na postoju) cztery biegi do tyłu. Samochód ten miał być produkowany w Szczecińskiej Fabryce Motocykli (równolegle z motocyklem Junak), ale do tego nie doszło. _________________ "Jeszcze nikt nie wygrał wojny umierając za własną ojczyznę. Wojnę wygrywa się kiedy to przeciwnik ginie za jego ojczyznę"
Patton
Pią 28 Wrz, 2012 5:36
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
panc
Moderator Podpułkownik
Posty: 3184 Pochwał: 30 Skąd: W-wa ,Pl. Na Rozdrożu 2 m. 183 Archiwum: Grzegorz Gąsienica-Poszepszyński
|
|
|
tomek0803 napisał: |
A jak sytuacja wygląda z samochodami ciężarowymi |
T 928 z Tatry 138 11.762 cc, 132.5 kW (177.6 KM )
V-12 V910 z Tatry 111 14.800 ,132.5 kW-158kW (180-210 KM)
Mnie wpadły w obiektyw te oto : _________________ Ministry, Animosity :
https://www.youtube.com/watch?v=L2ayask8pck&list=RDL2ayask8pck
Svoboda je prevara, zakufana prevara
Pią 28 Wrz, 2012 6:50
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Catadero
Starszy sierżant
|
|
|
Proponuję inne spojrzenie na stare samochody.
C. _________________ Są rzeczy, których po prostu nie ma. Wtedy potrzeba wykrywacza.
Sob 05 Sty, 2013 15:19
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ankara
Szeregowiec
|
|
|
tylko pozazdrościć ci wujka z takim zamiłowaniem,czekamy na te które odrestauruje.
Pią 18 Sty, 2013 10:59
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
tomek0803
Moderator Major
|
|
Powrót do góry |
|
|
panc
Moderator Podpułkownik
Posty: 3184 Pochwał: 30 Skąd: W-wa ,Pl. Na Rozdrożu 2 m. 183 Archiwum: Grzegorz Gąsienica-Poszepszyński
|
|
Powrót do góry |
|
|
jms-bytom
Moderator Major
|
|
|
A to moja 29 letnia Corolla - kultowy model -z 1984 r -prawie wszystko oryginalne/poza klapa bagaznika/
przebieg 165 tys
Planowalem ja odrestaurowac na zabytkowy-niestety finanse..i bede musial sprzedac.
Ostatnie juz jej zdjecia... _________________ „Będziecie zabijani, tak jak wy zabijaliście, będziecie bombardowani tak jak i wy bombardowaliście" - Osama Bin Laden
Wto 26 Mar, 2013 21:35
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
krakus57
Użytkownik zbanowany
|
|
|
[quote="jms-bytom"
Planowalem ja odrestaurowac na zabytkowy-niestety finanse..i bede musial sprzedac.
|
PT jms - bytom
I tutaj mamy efekty działan Rzadu Najasniejszej n-tej RP. Nie mozna .. WYREJESTROWAĆ samochodu.
Tym sposobem obywatel chcąc zrobic cokolwiek w materii kultury MUSI oszukiwac . Np. fikcyjnie sprzedac na złom , lub też fikcyjnie sprzedac w strefe EU , mozna poza ( ale gorzej z ponownym wprowadzeniem na rynek RP ). Ot kolejne intelektualne poczynani przeswietnych rzadzących RP . Mimo wszystko pomyśl. Szkoda.
PS . Skontaktuj sie z Towarzystwami Zabytkowych Samochodów . Twój spęłnia kryteria polskie , czyli :
- ma co najmniej 25 lat
- jest ( chodzi o model) nie produkowanym od 15 lat
- posiada minimum 75% oryginalnych części
Chodzi tutaj o tzw " żółte tablice ", wiele osób o tym poprostu nie wie.
PS . Mniej kultowa Toyota jeżdziłem po Stanach w latach 81 - 84 . Bo była ... tania w zakupie . Równie tani był ... rumak czyli Mustang. Ba a cena galonu. Było mineło , teraz mam polskie ... EU i dlatego musze miec Audi A-6 C 6 w dieslu a nie np. Lincoln Continental ( cabrio ) rocznik minimum 61. Wg mnie najpiekniejsza amerykańska linia nadwozia - z zachowaniem cech Ameryki i klasycznej elegancji . Moje marzenie !!!!Tamtejszy RR - ale juz nie teraz . Wszystko schodzi na .. psy . Ba , wiedząc ,że dla 3.8 l to średnio papusia ( taki ma apetyt ? ) 20 l /100 km i raczej 98 LO (lub wyżej ) a ten obecny tylko średnio 8.5 l / 100 km oleju a koników ma więcej ( jakieś wygłodzone , czy co ? ) . Trzeba lubiec co sie ma i na co ... stac. A za Continentala Convertible w stanie od razu do jazdy dzis musiałbym dac minimum 25 000 USD jak miałbym szczęście . Oj troche drogo. .
Mimo wszystko popytaj , próbuj . WARTO !!!
serdecznie pozdrawiam MJR technokrata _________________ https://www.youtube.com/watch?v=yLWt5kSBOu4
https://www.youtube.com/watch?v=HvZqu0tsFM0
https://www.youtube.com/watch?v=eq-cc_niPjQ&list=FLnSHul9TjNAqd-skCF67rrg&index=85
Sro 27 Mar, 2013 2:24
|
|