Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
IjonTihy
Komandor porucznik
|
|
|
naramienniki
Dwa pytania: Czemu Legia a nie Francja?
a poztym dlaczego na naramienniku szeregowca jest oznaka 14 pułku a na kapralu 12 pułku? Czemu nie np. 63 i 64 pułk? czyli te wywodzące się z Torunia i Ziemi Chełmińskiej?
_________________ Armia to przede wszystkim porządek i ład. Tym dziwniejsze jest, że prawdziwa wojna pod względem porządku i ładu przypomina ogarnięty pożarem burdel.
Pią 27 Sie, 2004 20:13
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
szponiasty
Podpułkownik
|
|
|
Daliśmy wybór nacji - jak w kawale "Polak, Rusek, Niemiec i Amerykanin"
, a czemu Legia nie Francja - coś trzeba było wybrać.
Numery naramieników - kolejna kwestia losowości, a kapral po awansie jest przenoszony do 12 pułku
IjonTihy - witamy na forum
pozdr
Pią 27 Sie, 2004 23:50
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
IjonTihy
Komandor porucznik
|
|
|
re Szponiasty
to ja bym proponowal poprosic ktoregos z grafików zeby cyferki 14 i 12 zmienic. a przynajmniej jedna... Jesli na forum wiekszosc jest z T. (poki co tak jest zdaje sie), jesli gazeta rowniez jest zwiazana z regionem, to podkreslmy to prezynajmniej w takim szczegole. Jak to mowia kobiety: mala rzecz a cieszy...
Aha! jak bedzie wielu uzytkownikow i wiele napisanych postow to bedzie problem z polapaniem sie kto ma jaka range. bo w roznych armiach sa bardzo rozne oznaczenia... (3 belki to u nas jest kapral a we Francji kapitan...) i bedzie problem czy np. moje dwie gwaizdki z belka to wiecej czy mniej od jakichs kwadratow w "ogordku".....
P.S. jak juz jestesmy przy stopniach to bym wolal miec stopnie marynarki, czyli na razie: marynarz. 8)
_________________ Armia to przede wszystkim porządek i ład. Tym dziwniejsze jest, że prawdziwa wojna pod względem porządku i ładu przypomina ogarnięty pożarem burdel.
Sob 28 Sie, 2004 1:58
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
szponiasty
Podpułkownik
|
|
|
Ok
Gazeta jest dla czytelników, i oni mją ją jakby tworzyć.
Bedzie po 64 tu i tu, oraz dokoptuje Polską Marynarkę przedwojenną , ale proszę o cierpliwośc to kupa roboty.
pozdr
Sob 28 Sie, 2004 11:40
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
IjonTihy
Komandor porucznik
|
|
|
a moze cos takiego? móglby byc troche bardziej granatowy, ale cóż. na początek...
Opis załącznika:
|
|
Sob 28 Sie, 2004 22:11
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
IjonTihy
Komandor porucznik
|
|
|
a tutaj Polak Marynarz.....
mooorze, naasze moooorzeee......
Opis załącznika:
|
|
Sob 28 Sie, 2004 22:13
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
prezesszczepan
Лейтенант
|
|
Powrót do góry |
|
|
OnyX
Podporucznik marynarki
|
|
|
gdzie sie zmienia "narodowosci" / wybiera?
Sro 13 Kwi, 2005 17:02
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid159
Administracja Маиор
|
|
|
OnyX napisał: | gdzie sie zmienia "narodowosci" / wybiera? | Jeżeli chodzi Ci o to o czym myśle to znajdziesz to w swoim profilu (link na górze strony), na górze będzie coś takiego jak "Twoja nacja:" i z boku lista z możliwością wyboru innej Myślę, że to o to chodziło, a jak nie, to jeżeli możesz to bardziej sprecyzuj pytanie
Sro 13 Kwi, 2005 17:23
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
OnyX
Podporucznik marynarki
|
|
|
Dzięki Panie i Władco jesteś wielki a ja tego niemogłem znaleść
pozdrawaim -=OnyX=-
Sro 13 Kwi, 2005 17:30
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid159
Administracja Маиор
|
|
|
szponiasty napisał: | dokoptuje Polską Marynarkę przedwojenną , ale proszę o cierpliwośc to kupa roboty. |
Hehe cytowany fragment znajduje się w poście z dnia 28 sierpnia Hmmm widać, że to naprawde musi być kupa roboty skoro do tej pory tego nie ma Jak nikt nie ma nic przeciwko to dorzuce marynarke i lotnictwo bo też gdzieś o tym czytałem
Sro 13 Kwi, 2005 18:50
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
IjonTihy
Komandor porucznik
|
|
|
Jak najbardziej...... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tutaj są obecne stopnie: http://www.mw.mil.pl/index.php?akcja=stopnie
Jakby były jakieś problemy to służe pomocą....
Sro 13 Kwi, 2005 19:22
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid159
Administracja Маиор
|
|
|
Tutaj są troche ładniejsze te stopnie Tylko mam problem, na forum każda nacja ma 19 stopni, a wszystkich stopni w marynarce jest troche wiecej i nie wiem które powinienem wywalić Jak możesz to wypisz mi stopnie, które powinienem wstawić na forum
Czw 14 Kwi, 2005 15:36
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
IjonTihy
Komandor porucznik
|
|
|
Szeregowiec 0 MARYNARZ
Starszy szeregowiec 20 STARSZY MARYNARZ
Kapral 40 MAT
Plutonowy 60 STARSZY MAT
Sierżant 90 BOSMAN
Starszy sierżant 150 STARSZY BOSMAN
Chorąży 200 CHOR?ŻY (proponuję dodać: MARYNARKI)
Podporucznik 250 PODPORUCZNIK MARYNARKI
Porucznik 300 PORUCZNIK MARYNARKI
Kapitan 500 KAPITAN MARYNARKI
Major 800 KOMANDOR PODPORUCZNIK
Podpułkownik 1000 KOMANDOR PORUCZNIK
Pułkownik 1500 KOMANDOR
Generał brygady 4000 KONTRADMIRAŁ
Generał dywizji 6000 WICEADMIRAŁ
Generał broni 8000 ADMIRAŁ FLOTY
Marszałek Polski 10000 ADMIRAŁ
swoją drogą obecnie nie ma storpnia marszałka, odpowiednikiem lądowym dla ADMIRAŁA jest Generał (czterogwiazdkowy).
Czw 14 Kwi, 2005 20:22
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid159
Administracja Маиор
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid159
Administracja Маиор
|
|
|
Dodałem stopnie marynarki IjonTihy możesz sprawdzić, czy wszystko jest oki I ten marynarz jakby się znalazł to będe wdzięczny
Pią 15 Kwi, 2005 19:43
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
IjonTihy
Komandor porucznik
|
|
|
Nie jest dobrze bo po pierwsze primo raz dałeś naramiennik a raz rękaw (np. mat, bosman, chorąży, por., kmdr por., wiceadm.), a po drugie primo są białe obwódki przy stopniach, przy pozostałych nacjach tego nie ma...
Pią 15 Kwi, 2005 21:15
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid159
Administracja Маиор
|
|
Powrót do góry |
|
|
IjonTihy
Komandor porucznik
|
|
|
Jaką stronę podawałeś? Ja podałem storne naszej MW i tam są dobrze zrobione...
Sob 16 Kwi, 2005 11:01
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid159
Administracja Маиор
|
|
|
----Kliknij tutaj---- Tą stronke Tam gdzie pisałem "Tutaj są troche ładniejsze te stopnie" Wystarczyło kliknąć na tutaj Kurcze przez ten styl forum wogóle linki się nie odróżniają od pozostałego tekstu
Sob 16 Kwi, 2005 11:04
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
IjonTihy
Komandor porucznik
|
|
|
Cytat: | Kurcze przez ten styl forum wogóle linki się nie odróżniają od pozostałego tekst |
No własnie...
Nie wiem co to za strona le jest pomieszane z poplątaniem... rękawy wsród naramienników....
Sob 16 Kwi, 2005 15:49
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sapiens
Caporale Scelto
|
|
|
Może mi się zdaje (albo wynika to z braku mojej wiedzy) , ale pagony niemców są pomieszane z różnych rodzajów broni!
Z tego co pamiętam to kolor tych obwódek pagonów oznaczał inny rodzaj broni np. różowy to Panzerwaffe, biały - to chyba zwykła piechota , czerwony- artyleria.
Tylko czemu są one pomieszane , strasznie (przynajmniej mnie) to kłuje w oczy. Czy nie można by ich pokolorwać na jeden konkretny typ broni
np. Pancerniaków bądź piechoty ?
Czw 19 Maj, 2005 21:57
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
szponiasty
Podpułkownik
|
|
|
daj instrukcję ,
Czw 19 Maj, 2005 22:15
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Owca
Leutnant
|
|
|
pomijając już, że dwa razy jest powtórzony stopień obergefreiter.....
Czw 19 Maj, 2005 22:28
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid159
Administracja Маиор
|
|
|
Owca napisał: | pomijając już, że dwa razy jest powtórzony stopień obergefreiter..... | Popatrz --tutaj-- Jak widać na tej stronie pierwszy stopień jest poniżej 6 lat służby, drugi powyżej czyli wbrew pozorom to nie jest błąd na stronie
Ostatnio zmieniony przez Dawid159 dnia Sob 21 Maj, 2005 23:59, w całości zmieniany 1 raz
Pią 20 Maj, 2005 22:15
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|