|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Douglas Mac Artur
Porucznik
Posty: 572
|
|
|
Menu Reprezentacji Polski grudzień 1921
Jak podał Przegląd Sportowy tak wyglądał jeden z posiłków polskiej reprezentacji jadącej na mecz z Węgrami do Budapesztu:
Sznycel Posmarowany musztardą
Bałamucha
Jabłko
Herbata
Piwo
Woda sodowa
Co ciekawe po przyjeździe kilku zawodników się pochorowało. m in Ludwik Gintel czy Józef Kałuża.
Sro 16 Lis, 2022 12:20
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Robert05
Pułkownik
Posty: 4563 Pochwał: 9
|
|
|
Witam, pewnie wtedy jeszcze nie było dietetyków sportowych, ustalających menu sportowcom. Pozdrawiam.
Sro 16 Lis, 2022 17:57
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
MarkBlanchard
Private
Posty: 1
|
|
|
Menu reprezentacji Polski z grudnia 1921 roku, podczas podróży na mecz z Węgrami do Budapesztu, odnotowane przez Przegląd Sportowy, przedstawiało się następująco:
Sznycel posmarowany musztardąbanana game
Bałamucha (potrawa z mąki pszennej, wody i masła, przypominająca kluski lub zacierki)
Jabłko
Herbata
Piwo
Woda sodowa
Po przyjeździe do Budapesztu, część zawodników, w tym Ludwik Gintel oraz Józef Kałuża, zachorowała, co mogło mieć związek z jedzeniem lub trudami podróży.
Czw 19 Wrz, 2024 9:24
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym forum Nie możesz ściągać plików w tym forum
|
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
|
|