Witam serdecznie szanowne grono kolegów , może dział nieodpowiedni ale chciałem wam pokazać takiego oto dziwaka
mechanizm mistrzostwo świata, prosty niezawodny z ogromną siłą otwiera ostrze ,
Zapytałem na BladeForums o ten nóż projekt to mi tak odpisali
It's known as an "AK 47" knife. It contains no AK 47 parts. They are probably made in Russian prisons.
Ralph Turnbull certainly didn't come up with the design.
Ralph Turnbull designed a knife with a magnet holding closed and
opened that Spyderco manufactured. He didn't sign anything else for Spyderco that was attributed to him.
Jedyne seryjnie montowane badziewie pod nazwą AK 47 jakie znalazłem to chiński szmelc, sprzedawany z pudełka w hurtowych ilościach , na targach staroci , flomarkach itp bazarach , w cenie około 30 zł ,
A ja miałem informacje od Rosjan.
Wychodzi na to, że też - czasami - piszą pierdoły, które aż wstyd powtarzać.
Z reguły są rzetelni, ale i u nich znajdą się mitomani.
Jedyne seryjnie montowane badziewie pod nazwą AK 47 jakie znalazłem to chiński szmelc, sprzedawany z pudełka w hurtowych ilościach , na targach staroci , flomarkach itp bazarach , w cenie około 30 zł ,
jak to ma być Vintage 1960's USSR Russian Prison Made AK-47
To nie ma nic wspólnego z nożem/bagnetem do AK*. W załączniku zdjęcie właściwych noży z różnych lat (konstrukcji radzieckiej, bowiem noże innych krajów socjalistycznych różniły się nieco).
*) Nie było, nie ma i nie będzie broni przyjętej do uzbrojenia o nazwie AK-47. Tak nazywał się jeden z prototypów (obok AK-46 czy 48). Był (i jest) AK, AKS, AKM, AKMS, AK-74, AKS-74, AKS-74U i nowsze konstrukcje (np AK-12).
Toyotomi szukałem bezskutecznie tego modelu noża w aukcjach ogłoszeniach
raptem parę zdjęć szkoda, że tych nożów jednak nikt nie powiela na masową skalę
bo nie jednego drogiego sprężynowca by zawstydził
About fifteen years ago, I remember seeing ads for a Spetznaz spring loaded knife that would shoot the blade. Does anyone know where I could find one- for curiousity sake. Any help would be appreciated.
Thanks
Na Allegro ktoś handlował takimi nożami. Raczej nie były to noże oryginalne.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Możesz usuwać swoje posty Możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki w tym forum Możesz ściągać pliki w tym forum
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.