|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Robert05
Pułkownik
Posty: 4539 Pochwał: 9
|
|
|
Móżdżek w Kuchni Polskiej.
Witam, w książce "Kuchnia Polska" z 1972r. znalazłem aż 16 potraw zawierający ten produkt. Pozwolę sobie podać nazwy tych przepisów, dla ewentualnych amatorów.
-Cielęce kotlety mielone z móżdżkiem.
-Cielęcy mózg zapiekany w sosie beszamelowym.
-Cielęcy móżdżek po polsku.
-Grzanki z mózgiem.
-Kotlety mielone z móżdżkiem.
-Kotlety z mózgu cielęcego.
-Kotlety z mózgu cielęcego panierowanego.
-Mózg w muszelkach.
-Mózg wieprzowy po polsku.
-Mózg wołowy, kotlet panierowany.
-Mózg wołowy po polsku.
-Mózg ze śmietanką.
-Naleśniki z mózgiem.
-Paszteciki z ciasta półfrancuskiego śmietanowego z mózgiem.
-Ryż z mózgiem zapiekany.
-Szparagi z mózgiem zapiekane.
Smacznego.
Nie 02 Sie, 2020 14:50
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
tonieja
Porucznik
Posty: 711 Skąd: dolny śląsk
|
|
|
Noooo, mi już ślinka pociekła. Nie wiem, czy jest jeszcze w obrocie, od lat nie widziałem w ofercie sklepów. Chyba zniknęły po chorobie wściekłych krów czy świń, a szkoda, bo dobrze przyrządzony jest pyszny.
Nie 02 Sie, 2020 20:53
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym forum Nie możesz ściągać plików w tym forum
|
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
|
|