|
Forum Inne Oblicza Historii Strona Główna :: Linki
|
Nowy link
|
Historia do I wojny światowej |
Broń biała w dawnych czasach, cenniki
[3642 clicks] :: [->Ulubione]
Broń biała w średniowieczu, ceny mieczy, ich produkcja, kto mógł sobie pozwolić na taką broń...
Bardzo ciekawe informacje!
|
Forum rosyjskie hiostoria, eksploracja
[11842 clicks] :: [->Ulubione]
Forum rosyjskie - nie tylko poszukiwacze ale i numizmatyka,militaria, historia, wszelkie okresy. Bardzo dobre forum!
|
Komendant, Naczelnik, Marszałek. Józef Piłsudski i jego czas
[4612 clicks] :: [->Ulubione]
Wirtualna podróż w czasy II Rzeczpospolitej, I wojny światowej i walk o niepodległość.
|
Militaria - historia - modele - fortyfikacje
[5770 clicks] :: [->Ulubione]
Znajdują się tu galerie z archiwalnymi fotkami z największych wojen XX wieku, mapy i plany wojskowe jak i ciekawe dokumenty. Galerie z ciekawych wystaw i muzeów poświęconych wojskowości, zamków, warowni czy skansenów.
Są zdjęcia sprzętu pancernego, lotniczego, artyleryjskiego, marynarki czy strzeleckiego.
Część strony poświęciłem mojemu rodzinnemu miastu Poznań. Jest dział z planami miasta z kilku stuleci, stare zdjęcia, pocztówki i plany fortyfikacji.
Jest również dział "Moje kolekcje" w całości poświęcony gratom, które już udało mi się uzbierać. Przedstawiłem zawartość mojej biblioteczki oraz kolekcję modeli tych sklejanych jak i kupnych "gotowców". Przedstawione są kolekcje modeli firm: Dragon Armor, Trumpeter, Cando, Takara, Schulco, DeAgostini, AmerCom, Unimax, Easy Model, Metal Troops, HobbyMaster oraz New Millennium Toys.
|
Nowa strona poświęcona epoce Średniowiecza
[3074 clicks] :: [->Ulubione]
Nowa strona poświęcona epoce Średniowiecza
|
Nowy Portal Historyczny
[4419 clicks] :: [->Ulubione]
Nowy Portal Historyczny
|
Polskie Dzieje
[5546 clicks] :: [->Ulubione]
Portal w całości poświęcony polskiej historii. Prócz artykułów mżna tu znaleźć animowane mapy Polski, drzewa genealogiczne, prezentacje multimedialne i inne ciekawe rzeczy - zapraszamy
|
Portal Historyczny
[4213 clicks] :: [->Ulubione]
Zapoznaj się z tym, co już było... a jest zapisane tu!
|
Poznański Dom Aukcyjny
[3336 clicks] :: [->Ulubione]
Poznański Dom Aukcyjny , Katalog aukcyjny , listy wynikowe poprzednich aukcji..
|
Sala Historii Witkowo
[2596 clicks] :: [->Ulubione]
Sala Historii Witkowo - stronka na której znajdziecie informacje o wystawach , zapoznacie się z historią miasta Witkowa oraz jego okolicą . My również mamy swoje B-17 -polecam opis wystawy - ,,Ostatni lot...,,
|
Templariusze
[3708 clicks] :: [->Ulubione]
Bardzo dużo ciekawych zdjęć i informacji na temat templariuszy jaki pracy archeologicznych.
|
Ubiory, guziki i inne historyczne
[3475 clicks] :: [->Ulubione]
j.w. dużociekawych informacji i foto
|
|
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
|
|