|
Forum Inne Oblicza Historii Strona Główna :: Linki
|
Nowy link
|
Zamki, grodziska, warownie, twierdze etc. |
Archeologia niedstrukcyjna
[1788 clicks] :: [->Ulubione]
Archeologia niedestrukcyjna - rozpoznawanie stanowisk archeologicznych z powietrza (z samolotów, balonów lub sztucznych satelitów)
|
Herby szlacheckie
[196 clicks] :: [->Ulubione]
Pomóc co to jest
|
Herby szlacheckie
[233 clicks] :: [->Ulubione]
https://photos.app.goo.gl/KCq4TJuFXkkixt5T6. Co to za herb
|
Militaria - historia - modele - fortyfikacje
[5845 clicks] :: [->Ulubione]
Znajdują się tu galerie z archiwalnymi fotkami z największych wojen XX wieku, mapy i plany wojskowe jak i ciekawe dokumenty. Galerie z ciekawych wystaw i muzeów poświęconych wojskowości, zamków, warowni czy skansenów.
Są zdjęcia sprzętu pancernego, lotniczego, artyleryjskiego, marynarki czy strzeleckiego.
Część strony poświęciłem mojemu rodzinnemu miastu Poznań. Jest dział z planami miasta z kilku stuleci, stare zdjęcia, pocztówki i plany fortyfikacji.
Jest również dział "Moje kolekcje" w całości poświęcony gratom, które już udało mi się uzbierać. Przedstawiłem zawartość mojej biblioteczki oraz kolekcję modeli tych sklejanych jak i kupnych "gotowców". Przedstawione są kolekcje modeli firm: Dragon Armor, Trumpeter, Cando, Takara, Schulco, DeAgostini, AmerCom, Unimax, Easy Model, Metal Troops, HobbyMaster oraz New Millennium Toys.
|
Parafia Matki Bożej Królowej Pokoju
[2498 clicks] :: [->Ulubione]
Od niepamiętnych czasów na dzikich i wyniosłych skałach wychylających się z gąszczów jodeł, buków, modrzewi, limb i świerków, rozpalano ognie ostrzegawcze w czasie zbliżania się wrogich oddziałów często plądrujących i grabiących spokojną Ziemię Kłodzką. Szczególnie widoczne to było w dobie walk religijnych w XV wieku, a potem trwało
|
Sklep numizmatyczny
[3992 clicks] :: [->Ulubione]
Bardzo duży wybór monet kolekcjonerskich z okresu III RP, PRL oraz II RP. Ponadto duża ofera akcesoriów numizmatycznych
|
Zamki Jurajskie
[2541 clicks] :: [->Ulubione]
Zamki Jurajskie
|
|
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
|
 |