| | FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Rangi | Rejestracja | Profil | Wiadomości | Zaloguj
Linki | Ekipa | Regulamin | Galeria | Artykuły | Katalog monet | Moje załączniki

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Czy masz problemy z automatycznym logowaniem ?
Tak
 50%  [ 5 ]
Nie
 50%  [ 5 ]
Wszystkich Głosów : 10

Autor Wiadomość
Owca
Leutnant

Leutnant





Posty: 445
Pochwał: 1
Skąd: Wawa
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Problemy z automatycznym logowaniem

Witam!

Niestety ostatnio (od dwóch-trzech dni) mam problem z automatycznym zalogowaniem po przeskoczeniu z linka z e-maila. Raz system loguje mnie automatycznie, a raz nie.... A najgorszy problem w tym, że trzeba się naklikać żeby sprawdzić czy jestem zalogowany.

W tej sytuacji mam wniosek racjonalizatorski - dobrze by było gdyby na ekranie, na którym pisze się swoją wypowiedź było zaznaczone czy użytkownik jest zalogowany, np w postaci prostego tekstu: "JESTEŚ ZALOGOWANY JAKO ......." (oczywiście w miescu kropek nick Uśmiech
dzięki temu każdy wiedział by od razu czy jest zalogowany i pod jakim nickiem w danej chwili - uprzedzając "gupie" pytania: ja mam tylko jeden profil, ale może ktoś ma ochotę podyskutować sam ze sobą i ponabijać sobie posty. bo kilku spragnionych szlifów generalskich to tu jest.....

Jest to dla mnie o tyle istotne, że identyfikuję się ze swoimi wypowiedziami i zależy mi na tym aby było wiadomo że są moje! Choćby z tego powodu, żeby oponent wiedział z kim dyskutuje...

A marszałkiem i tak kiedyś zostanę, ale nie muszę w miesiąc Uśmiech Uśmiech

Czw 31 Mar, 2005 0:24

Powrót do góry
Dawid159
Administracja
Маиор

Маиор





Posty: 2301
Pochwał: 4
Skąd: Wrocław / Kłodzko
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Hmm odnośnie informacji czy jestem zalogowany to można to sprawdzić w 2 miejscach (niestety nie podaje aktualnego nicku):


  • Gdy piszemy odpowiedź, lub zakładamy nowy wątek i nie jesteśmy zalogowani to nad polem temat pojawia się jeszcze okienko z pytaniem o nazwe użytkownika, jeżeli jesteśmy zalogowani to tego okienka nie ma Wink
  • Wystarczy przewinąć na samą góre strony (do menu) i sprawdzić jaki napis widnieje na linku po prawej stronie (ostatnia pozycja). Będzie to "wyloguj" gdy jesteśmy aktualnie zalogowani, bądź "zaloguj" gdy nie jesteśmy zalogowani Uśmiech

Co do automatycznego logowania to na razie nie mam żadnego pomysłu co może być tego przyczyną Wink

Pią 01 Kwi, 2005 21:08

Powrót do góry
elpas
Moderator
Major

Major





Posty: 1630
Pochwał: 19
Skąd: Kołobrzeg-Grudziądz
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Podoszę temat, bo u mnie wystąpił taki sam problem... Od kilku dni nie loguje mnie automatycznie, chociaż za każdym razem zaznaczm okienko do logowania auto.
Czy to moja przeglądarka gubi lub nie zapisała/uje jakiegoś pliku cookie, czy może nie jest on w ogóle wysyłany na mój komp czy tez jakiś skrypt posypał się w bazie danych?
elpas

Wto 19 Kwi, 2005 14:00

Powrót do góry
Dawid159
Administracja
Маиор

Маиор





Posty: 2301
Pochwał: 4
Skąd: Wrocław / Kłodzko
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Przyznam się, że sprawa dość dziwna. Zrobiłem ankiete, aby sprawdzić ile osób ma z tym problem. U mnie na firefox`ie ten problem nie występuję więc ciężko mi powiedzieć co jest przyczyną, jako, że u mnie działa to podejrzewam, że serwer wysyła odpowiednie pliki cookie Uśmiech Z tego co się orientuje to prezesszczepan też ma problem z automatycznym logowaniem. Brak automatycznego logowania występuje między innymi na przeglądarce Maxhton (czy jakoś tak), która oparta jest o IE. Hmm może podaj z jakiej przeglądarki korzystasz, być może to tutaj leży wina Wink

Wto 19 Kwi, 2005 14:56

Powrót do góry
katrol
Podporucznik

Podporucznik





Posty: 337
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Dawidzie

Mi wszystko działa, mam Windowsa, tobie to napewno działa bo masz Linuxa, ja mam Win'a i mi jednak działa, chyba chodzi tylko o dany komp.
_________________

Wto 19 Kwi, 2005 15:58

Powrót do góry
Dawid159
Administracja
Маиор

Маиор





Posty: 2301
Pochwał: 4
Skąd: Wrocław / Kłodzko
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

karol napisał:
Mi wszystko działa, mam Windowsa, tobie to napewno działa bo masz Linuxa, ja mam Win'a i mi jednak działa, chyba chodzi tylko o dany komp.
O system operacyjny tutaj na 100% nie chodzi Wink O dany komp też nie, bo jednak nie dzieje się to tylko u jednej osoby Wink Hmmm ja bym obstawiał na wine przeglądarki i jej konfiguracje a głównie na fakt czy włączona jest opcja zapamiętywania haseł, bo bez tego raczej się automatycznie nie zaloguje Wink elpas na próbe możesz skorzystać np. z firefoxa i zobaczyć czy będzie działać Uśmiech

Pozdrawiam
Dawid

Wto 19 Kwi, 2005 16:12

Powrót do góry
elpas
Moderator
Major

Major





Posty: 1630
Pochwał: 19
Skąd: Kołobrzeg-Grudziądz
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Hmm korzystam IE Zniesmaczony ale na początku działało wszystko ok... no ale cóż... spróbuję jeszcze wgrać od nowa wersję, bo po instalacji kart sieciowych i wpółdziale łącz porąbało się. Zapamięywanie haseł jest wporządku...
Poćwiczę jeszcze na tym IE.
Dam znać...

Wto 19 Kwi, 2005 17:08

Powrót do góry
katrol
Podporucznik

Podporucznik





Posty: 337
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Dawid159 napisał:
Hmmm ja bym obstawiał na wine przeglądarki i jej konfiguracje a głównie na fakt czy włączona jest opcja zapamiętywania haseł, bo bez tego raczej się automatycznie nie zaloguje Wink elpas na próbe możesz skorzystać np. z firefoxa i zobaczyć czy będzie działać Uśmiech

Pozdrawiam
Dawid

No, ale ja niemam właczonej tej opcji, u mnie tylko jak przeczyszcze historie stron, to jednorazowo nie działa. Ale tak to wszystko jest ok.

_________________

Wto 19 Kwi, 2005 17:57

Powrót do góry
Owca
Leutnant

Leutnant





Posty: 445
Pochwał: 1
Skąd: Wawa
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Ja mam Widoza XP Prof i korzystam z InternetExplodera. Na początku działało, a teraz nie abla. W sumie przestało w którymś momencie i nie mam pojęcia dlaczego - nic nowego nie instalowałem ani sprzętowo, ani softwarowo.....

Mała propozycja - w chwili obecnej po wejściu na Forum z linka emaliowego jestem nie zalogowany. W momencie, kiedy loguję się wyrzuca mnie do menu głównego. Czy nie można tak skonfigurować systemu, żebym pozostawał w tym wątku w którym się zalogowałem?

Sro 20 Kwi, 2005 0:21

Powrót do góry
elpas
Moderator
Major

Major





Posty: 1630
Pochwał: 19
Skąd: Kołobrzeg-Grudziądz
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Inne fora, łącznie z niemieckimi i hiszpańskimi działają prawidłowo, jeżeli wchodzę z linka e-mail to loguje mnie prawidłowo.... szlag!
elpas

Sro 20 Kwi, 2005 0:38

Powrót do góry
Dawid159
Administracja
Маиор

Маиор





Posty: 2301
Pochwał: 4
Skąd: Wrocław / Kłodzko
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Hmm czyli widzę, że błąd wystepuje u Was tylko na tym forum Uśmiech Hmm więc może jednak faktycznie wina stoi po stronie serwera, ale jest to na tyle trudne do naprawienia, gdyż nie wiem co jest dokładnie tego przyczyną. U niektórych działa u innych nie i to jest właśnie bardzo dziwne. Gdyby padł skrypt niedziałało by u nikogo - tak mi się wydaje Wink

Sro 20 Kwi, 2005 8:54

Powrót do góry
katrol
Podporucznik

Podporucznik





Posty: 337
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Juz się pogóbiłem

Dawid159 napisał:
Hmm czyli widzę, że błąd wystepuje u Was tylko na tym forum Uśmiech Hmm więc może jednak faktycznie wina stoi po stronie serwera,

Ale ten problem tyczy się tylko 2 osób ?? Bo się pogóbiłem, mam wina 2000 i mi wszysciutko chodzi ?! Ten błąd tyczy tylko 2 osób czy jest na większą skale? Bo skoro Dawid mówi że coś z serverem jest nie tak, to chyba wszystkim by siadło, a mi działa ?! O co tu chodzi kuca fix ??

_________________

Sro 20 Kwi, 2005 9:03

Powrót do góry
Dawid159
Administracja
Маиор

Маиор





Posty: 2301
Pochwał: 4
Skąd: Wrocław / Kłodzko
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

karol napisał:
Ten błąd tyczy tylko 2 osób czy jest na większą skale?

Karol błąd dotyczy conajmniej 4 osób, bo jak narazie tyle w ankiecie stwierdziło, że ma z tym problemy. Wink
karol napisał:
Bo skoro Dawid mówi że coś z serverem jest nie tak, to chyba wszystkim by siadło, a mi działa ?!
Nie powiedziałem, że coś z serwerem jest nie tak, to narazie tylko przypuszczenie na wine serwera, ale nic pewnego. Skoro u elpasa i owcy takie problemy są tylko na OH a wszystko inne działa. U Ciebie działa, u mnie dziala u nich nie. Jak narazie nie wiem co stanowi problem Wink

karol napisał:
coś z serverem jest nie tak, to chyba wszystkim by siadło, a mi działa ?!

Dawid159 napisał:
Gdyby padł skrypt niedziałało by u nikogo - tak mi się wydaje

Sro 20 Kwi, 2005 9:13

Powrót do góry
kojakk
Chorąży

Chorąży





Posty: 197
Skąd: WALDENBURG
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Owca napisał:
Ja mam Widoza XP Prof i korzystam z InternetExplodera. Na początku działało, a teraz nie abla. W sumie przestało w którymś momencie i nie mam pojęcia dlaczego - nic nowego nie instalowałem ani sprzętowo, ani softwarowo.....

Mała propozycja - w chwili obecnej po wejściu na Forum z linka emaliowego jestem nie zalogowany. W momencie, kiedy loguję się wyrzuca mnie do menu głównego. Czy nie można tak skonfigurować systemu, żebym pozostawał w tym wątku w którym się zalogowałem?


Ja mam identyczną sytuację!

Sro 20 Kwi, 2005 9:50

Powrót do góry
elpas
Moderator
Major

Major





Posty: 1630
Pochwał: 19
Skąd: Kołobrzeg-Grudziądz
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Nooo, dziś (rano) mam narazie poprawną pracę logowania... testuje dalej...

Sro 20 Kwi, 2005 11:09

Powrót do góry
Dawid159
Administracja
Маиор

Маиор





Posty: 2301
Pochwał: 4
Skąd: Wrocław / Kłodzko
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

elpas napisał:
Nooo, dziś (rano) mam narazie poprawną pracę logowania... testuje dalej...
A możesz napisać co zrobiłeś/zmienileś, że działa - przynajmniej narazie, może u innych też zadziała Wink

Sro 20 Kwi, 2005 13:39

Powrót do góry
elpas
Moderator
Major

Major





Posty: 1630
Pochwał: 19
Skąd: Kołobrzeg-Grudziądz
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

W zasadzie to chyba nic nie robiłem poza zmianami w kartach sieciowych ale to tylko na chwilę, bo mam tu u siebie problemy ze współdzieleniem łącza i kombinowałem... i kombinuję, więc wszysto moze sie zdarzyc jeszcze Wink
A poza tym nic nie robiłem w kierunku plikó cookie czy innych zapisywalnych zmian na HDD.

Sro 20 Kwi, 2005 14:49

Powrót do góry
Dawid159
Administracja
Маиор

Маиор





Posty: 2301
Pochwał: 4
Skąd: Wrocław / Kłodzko
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Jakiś czas temu zostala wprowadzona poprawka na forum odnośnie automatycznego logowania, jednak stare dane przechowywane są przez jakiś czas w cookie, także wyczyście pliki cookie i zobaczcie czy działa. Rozmawiałem przed chwilą ze szczepanem o tym i mówi, że u niego problem z automatycznym logowaniem zniknął, jestem ciekawy jak u Was wygląda sytuacja Wink

Nie 24 Kwi, 2005 14:01

Powrót do góry
kojakk
Chorąży

Chorąży





Posty: 197
Skąd: WALDENBURG
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

Dawid159 napisał:
Jakiś czas temu zostala wprowadzona poprawka na forum odnośnie automatycznego logowania, jednak stare dane przechowywane są przez jakiś czas w cookie, także wyczyście pliki cookie i zobaczcie czy działa. Rozmawiałem przed chwilą ze szczepanem o tym i mówi, że u niego problem z automatycznym logowaniem zniknął, jestem ciekawy jak u Was wygląda sytuacja Wink


O.K.
Wszystko teraz działa tak jak powinno,dzięki!

Pon 25 Kwi, 2005 17:17

Powrót do góry
Dawid159
Administracja
Маиор

Маиор





Posty: 2301
Pochwał: 4
Skąd: Wrocław / Kłodzko
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Odpowiedz z cytatem

kojakk napisał:
O.K.
Wszystko teraz działa tak jak powinno,dzięki!
Super, czyli wychodzi na to, że jeden błąd na forum mniej hehe Wink

Pon 25 Kwi, 2005 17:38

Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki w tym forum
Możesz ściągać pliki w tym forum



Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum.
Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.