|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
=PL=Macio
Gefreiter
Posty: 45 Skąd: Swinemünde
|
|
|
klamra
prośba o ocenę , z góry dziękuję i pozdrawiam
Opis załącznika:
|
|
Opis załącznika:
|
|
Opis załącznika:
|
|
Nie 19 Lis, 2017 22:34
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
boskitomasz
Kapitan
Posty: 1129 Pochwał: 2
|
|
|
Dobra do bigosu na święta
ps Tu masz przepis:
Począwszy od kapusty i tej oto klamry HJ – głównego składnika – są trzy możliwości: bigos może się składać z kapusty kwaszonej i świeżej (białej) w różnych proporcjach, tylko z kwaszonej lub wyłącznie ze świeżej. Jeśli gotujemy bigos z obu rodzajów kapusty, można je od razu wymieszać albo – lepiej – gotować każdą z nich osobno. Niezbędnym składnikiem jest mięso – potrzeba co najmniej 1 kg różnych mięsiw na 1 i 1/2 kg kapusty (im więcej, tym lepiej, ale bez przesady). Ważna jest różnorodność – wieprzowina i wołowina, dobrze jest dodać kawałek kaczki lub gęsi, dziczyzny, trochę wędzonki, kiełbasę. Nie ma zgodności co do sposobu przyrządzenia mięs. Jedni uważają, że do kapusty dodaje się mięsa już upieczone. W tym wariancie najwygodniej mięsa włożyć do rękawa piekarniczego i upiec. Potem trzeba je pokroić i wraz z powstałym sosem dodać do kapusty. Można też wykorzystać resztki pieczeni. SMACZNEGO
_________________ Ś.W.O.
Nie 19 Lis, 2017 23:32
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ehre
Użytkownik zbanowany
Posty: 2518 Pochwał: 3 Skąd: Wilczy Szaniec & Wolin-Uznam Archiwum: Archaeology
|
|
|
Macio daj namiary na siebie to pogadamy na miejscu , najlepiej w Alibi chyba że nie gustujesz w płci pięknej to w Radisonie naświetle Ci wszystko , bo musisz poznać podstawy w temacie, jak masz zamiar rozpocząć kolekcjonerkę , a odnośnie klamerki to naprawdę nie ma czym się chwalić , parszywne Fake
_________________ Pzd/Zygi https://www.youtube.com/watch?v=QzHhdh8p5-0 ===Dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, co do wszechświata nie jestem pewien.
- Albert Einstein http://www.bartelski.pl/crolick/d6f8c4d8ad.gif
Pon 20 Lis, 2017 0:51
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
boskitomasz
Kapitan
Posty: 1129 Pochwał: 2
|
|
|
Ehre, ma rację.Łykaj wiedzę skoro chce ci ją przekazać,oczywiście jak nie masz zamiaru umoczyć kilku stówek Klamry to ciężki temat,mimo że niby wszystko wiadomo.Pozdrawiam Tomek.
_________________ Ś.W.O.
Pon 20 Lis, 2017 1:12
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
=PL=Macio
Gefreiter
Posty: 45 Skąd: Swinemünde
|
|
|
Dzięki za informacje
Pon 20 Lis, 2017 10:23
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki w tym forum Możesz ściągać pliki w tym forum
|
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja magazynu "Inne Oblicza Historii" nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
|
|